Gevulde champignons op de barbecue
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 18 grote champignons
- 3 sjalotten
- 0,75 bosje peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 300g paneermeel
- Zout, peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Maak de champignons voorzichtig schoon en snij er de voetjes af.
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Was de peterselie en maak de blaadjes los van de steeltjes. Pel de knoflook en verwijder de groene kiem.
-
Doe het paneermeel, de knoflook, de peterselie en de sjalotten in de kom van de mixer. Kruid met peper en zout en mix heel fijn. Voeg dan de olijfolie toe tot u een soepel beslag krijgt.
-
Vul de champignons met dit kruidige paneermeel.
-
Leg ze op het rooster van de barbecue en laat ze 10 minuten bakken, op een veilige afstand van de vlammen.
-
Versier ze met peterselie en dien op.
Tips
U kunt dit gerecht nog lekkerder maken met geitenkaas en walnoten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.