De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 blik van 400 g tonijn in eigen nat van Odyssée
- 2 el zure room van Pâturages
- 1 el mosterd van Bouton d’Or
- Het sap van 1/2 citroen
- 2 potjes Petit Suisse natuur van Pâturages
- Verse basilicumblaadjes
- Paprikapoeder van Cigalou
- Zout, peper van Cigalou
- 1 pakje toastjes van Chabrior
Volg het recept stap voor stap
-
Giet het nat uit het blikje tonijn, prak de tonijn met een vork en laat zoveel mogelijk uitlekken.
-
Hak de basilicumblaadjes fijn. Was de citroen grondig, rasp wat van de schil (voor de versiering) en pers de helft uit.
-
Vermeng de tonijn in een kom met de geprakte Petit Suisse, de zure room, de mosterd, het citroensap, het basilicum, zout en peper.
-
Dek de kom af met huishoudfolie en plaats ongeveer 45 minuten in de koelkast.
-
Bestrijk de toastjes met deze pastei, bestrooi met wat paprikapoeder en versier met basilicumblaadjes en geraspte citroenschil.
Tips
Voor een meer casual aperitief kunt u de tonijnpastei serveren in verschillende kleine potjes met lepeltjes en toastjes erbij, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.