De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 zakje voorgekookte polenta
- 2 gerookte haringfilets
- 4 dunne sneetjes rauwe ham van Monique Ranou
- 3 takjes koriander
- 1 bokaal geroosterde paprika
- 1 el wijnazijn van Bouton d'Or
- 6 ontpitte groene olijven van Bouton d’Or
- 2 el olijfolie van Bouton d’Or
- Peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Strijk de polenta op een bakplaat met bakpapier uit over een dikte van ongeveer 1,5 cm en laat afkoelen.
-
Mix de paprika’s met de olie. Voeg de azijn en peper toe en zet in de koelkast.
-
Trek de blaadjes van de koriander, was ze en dep ze droog. Snij de ham en de haring in reepjes en de olijven in ringetjes.
-
Snij met een vormpje sterren uit de polenta en leg die op een mooie schotel.
-
Bestrijk iedere ster met de paprikamix en versier met een reepje ham en een reepje haring. Zet vast met een houten prikkertje, steek er een ringetje van olijf op en versier met koriander.
Tips
Als u geen vormpje hebt, kunt u een plastic vormpje van de plasticine van uw kinderen gebruiken (maar uiteraard wel goed afgewassen). En anders volstaat een eenvoudig glaasje ook, maar dan voor ronde hapjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.