De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2kg 2 kg rauwe zuurkool
- 2càs 2 el boter Pâturages
- 400g 400 g gerookt spek
- 1 1 hammetje
- 400g 400 g cervela’s
- 6 6 Frankfurterworsten
- 10 10 kleine, vastkokende aardappelen Saint Eloi
- 75cl 75 cl blond bier
- 2 2 uien
- 2 2 teentjes knoflook
- 2 2 kruidnagels Cigalou
- 2 2 takjes tijm Cigalou
- 2 2 laurierblaadjes Cigalou
- 1càc 1 tl rozepeperbessen
- 0,5càc ½ tl komijn Cigalou
- 2 1 snufje grof zout Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Was de zuurkool tweemaal en zwier uit.
-
Schil de aardappelen, de look en de uien en prik er de kruidnagels in.
-
Smelt de boter in een stoofpan, zweet de look en de uien aan, doe er de helft van de zuurkool, dikke sneden gerookt spek en de kruiden (tijm, laurier, komijn en jeneverbessen) bij. Bedek met de rest van de zuurkool. Kruid lichtjes met zout en bevochtig met het bier.
-
Bedek en laat 1 uur sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de aardappelen toe en bak nog 20 minuten. Doe er dan het hammetje, de cervela’s en de Frankfurterworsten bij en bak nog een twintigtal minuten op een zacht vuur.
-
Serveer goed warm, samen met het blonde bier waarmee u hebt gebakken.
Tips
Voor een ‘choucroute alsacienne’ vervangt u het bier door witte wijn type Riesling.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.