Kalfsschenkel met citrusfruit
Dit recept voor kalfsschenkel met citrusvruchten biedt een explosie van smaken, waarbij de zoetheid van het kalfsvlees wordt gecombineerd met de frisheid en levendigheid van de citrusvruchten. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1,5kg 1,5 kg ontbeende kalfsschenkel
- 1 1 pompelmoes
- 2 2 sinaasappelen
- 2 2 limoenen
- 2 2 preistengels
- 2 2 wortelen
- 1 1 bleekselderij (enkel het hart)
- 1 1 raapje
- 4 4 kruidnagels van Cigalou
- 8 8 jeneverbessen van Cigalou
- 10 10 zwarte peperbolletjes van Cigalou
- 1 1 kruidentuiltje van Cigalou
- 2càs 2 el honing van Elodie
Volg het recept stap voor stap
-
Was en schil de groenten en snij ze in grote stukken.
-
Doe het vlees, de groenten en de specerijen in een kookpot (of stoofpan), zet volledig onder water en breng aan de kook. Schep het schuim af met een schuimspaan en laat 4 uur zachtjes sudderen.
-
Was het citrusfruit en rasp de schil van 1 sinaasappel, een halve pompelmoes en de 2 limoenen. Pers alle citrusvruchten en hou het sap van elke vrucht apart.
-
Schep de schenkel voorzichtig uit de kookpot zodra hij gaar is en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Plaats een (ovenvaste) stoofpan op het vuur en laat er de honing met het citrussap (de helft van iedere soort) in smelten. Breng aan de kook en laat inkoken tot een stroperige jus. Leg er de schenkel in en bestrijk het vlees met behulp van een borsteltje met de jus.
-
Schuif de stoofpan voor 50 minuten in de oven en strijk de schenkel om de 5 minuten in.
-
Schep de schenkel aan het einde van de bereidingstijd uit de pan en leg op een schotel. Hou warm.
-
Zet de stoofpan op het vuur en doe er de rest van het citrussap en de geraspte schil in.
-
10. Bedruip de schenkel met wat saus en dien op.
Tips
Vindt u de saus wat te zuur? Voeg dan wat bouillon toe, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.