Ronde de homard et truffe aux tomates confites
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 gekookte kreeften (ongeveer 500 g)
- 80 g truffel
- 16 kerstomaatjes
- 1 el poedersuiker van Top Budget
- 10 cl olijfolie van Bouton d’Or
- Enkele blaadjes veldsla
- Voor de vinaigrette:
- 10 cl truffelolie
- 1 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
- 1 limoen of citroen
- Zout, peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 8).
-
Verwijder de schalen van de kreeften en snij het vlees in stukken. Bewaar 4 scharen voor de versiering.
-
Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met kristalsuiker. Schuif voor 10/15 minuten in de oven en laat afkoelen.
-
Snij de truffel in dunne plakjes.
-
Vorm op elk bord een cirkel van afwisselend kreeft en truffel en leg er de tomaatjes bij.
-
Leg de kreeftenschaar in het midden, bestrooi met veldsla en besprenkel met de vinaigrette (een mengsel van truffelolie, citroensap, balsamicoazijn, zout en peper).
Tips
Om de truffel niet te verbrijzelen en mooie plakjes te maken (maar ook niet te dun zodat ze toch wat krokant blijven), gebruikt u het best een mandoline.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.