Millefeuille met chocolade en frambozen

Chocolade- en frambozenmillefeuille is een heerlijke combinatie van zoete en pittige smaken. Serveer het als luxe dessert bij speciale gelegenheden. Eet smakelijk !

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Caketaart:
  • 40g 40 g bloem van Chabrior
  • 110g 110 g hazelnootpoeder van Chabrior
  • 160g 160 g poedersuiker
  • 5 5 eiwitten van eieren van Moisson
  • Ganache:
  • 150g 150 g pure banketbakkerschocolade van Top Budget
  • 150g 150 g zure room van Pâturages
  • 16ml 20 ml rum
  • Chocoladejasje:
  • 50g 50 g pure banketbakkerschocolade van Top Budget
  • Versiering:
  • Karameldraden:
  • 100g 100 g fijne suiker van Top Budget
  • 1càs 1 el water
  • 24 24 frambozen

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 45 min
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).

  2. Strooi het hazelnootpoeder uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en laat 5 tot 6 minuten roosteren. Neem uit het vuur en laat afkoelen (maar laat de oven aan).

  3. Klop het eiwit stevig op, doe er de poedersuiker bij en blijf kloppen tot het echt in pieken staat. Zeef de bloem boven het eiwit om het goed op te nemen. Doe er het hazelnootpoeder bij en vermeng voorzichtig.

  4. Strijk het zo verkregen deeg op een bakplaat met bakpapier uit in een laag van 2 tot 3 mm. Schuif voor 15 minuten in de oven, tot het biscuit gebakken maar niet gebarsten is. Laat afkoelen en snij met een vormpje van 8 cm doorsnede 12 cirkels uit. Zet opzij.

  5. Breng de room op matig vuur aan de kook en doe er 250 g pure chocolade in stukjes bij. Roer, laat afkoelen en giet er de rum bij.

  6. Leg 4 cirkels op de bakplaat met bakpapier en stel de millefeuilles samen. Begin met een cirkel cake, gevolgd door een laag ganache, en herhaal dit 2 keer per cirkel. Plaats 1 uur in de koelkast.

  7. Laat de chocolade voor het jasje smelten. Giet ze over 4 stroken bakpapier (25 cm lang – 6 cm breed) en rol die dan rond de millefeuilles (chocolade tegen het gebak). Plaats weer in de koelkast tot u ze serveert.

  8. Laat de suiker smelten in 1 el water en laat koken tot hij karamelliseert. Trek met behulp van een lepel karameldraden op een vel bakpapier. Laat afkoelen en maak los.

  9. Haal het bakpapier vlak voor het serveren van de millefeuilles en versier ze met frambozen. Bestrooi met poedersuiker en werk af met karameldraden.

Tips

Verbluf uw gasten door de borden te versieren met goudkleurige vlokjes of stukjes goudpapier die uiteraard eetbaar zijn.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.