Klompje met kaneel en appelen met maanzaad
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 40 cl room van Pâturages
- 30 g gezouten boter van Pâturages
- 10 g fijne suiker van Top Budget
- 3 tl kaneel van Cigalou
- 1 el maanzaad
- 2 el bruine suiker
- 3 gelatineblaadjes
- Het sap van 1/2 citroen
- 1 Granny-appel
- Voor de chocoladesaus:
- 50 g banketbakkerschocolade van Top Budget
- 5 cl melk van Pâturages
- 10 g boter van Pâturages
- 1 tl room van Pâturages
- 15 g poedersuiker van Top Budget
Volg het recept stap voor stap
-
Laat de gelatine zacht worden in koud water.
-
Breng de room, de suiker en de kaneel aan de kook.
-
Doe er de uitgeknepen gelatine bij, roer en giet in rechthoekige vormpjes. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
-
Maak ondertussen de chocoladesaus om erbij te serveren: breek de chocolade en laat hem au bain-marie smelten terwijl u roert met een spatel. Giet er de melk en de in stukjes gesneden boter bij. Wanneer het mengsel mooi glad is, voegt u ook de suiker en de room toe. Laat een paar seconden koken terwijl u blijft roeren. Laat afkoelen.
-
Rooster het maanzaad 5 minuten in een droge pan en zet opzij.
-
Schil de appel, haal er met een bolletjeslepel (of doseerlepel) 6 bolletjes uit, snij ze in 2 en besprenkel ze met citroensap.
-
Gebruik dezelfde pan om de boter te laten smelten met de bruine suiker, leg er de halve appelbolletjes in en laat karamelliseren.
-
Doop de platte kant van de appelbolletjes in het maanzaad.
-
Ontvorm een klompje op elk bord en versier met 3 halve appelbolletjes met maanzaad en een lijntje chocoladesaus.
Tips
Aarzel niet om uw chocolade wat pit te geven door er een snufje Espelettepeper aan toe te voegen!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.