Panna cotta met asperges en tomaten met basilicum
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 bokaal witte asperges van Saint Eloi
- 20 cl room van Pâturages
- 10 el tomatenblokjes van Saint Eloi
- Het sap van 1/2 citroen
- 6 gelatineblaadjes
- 6 mespuntjes Espelettepeper van Itinéraire des Saveurs
- Enkele basilicumblaadjes
- Zout, peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water en knijp ze uit met de vingers.
-
Mix de asperges met de room, breng op smaak met zout en peper en giet in een kookpot.
-
Breng aan de kook, zet het vuur uit en doe er de gelatineblaadjes bij.
-
Giet deze bereiding in vormpjes van silicone. Laat afkoelen en plaats in de koelkast.
-
Breng de tomatenblokjes aan de kook met het citroensap en de Espelettepeper.
-
Neem van het vuur, voeg enkele basilicumblaadjes toe (bewaar er een paar voor de versiering) en laat afkoelen op kamertemperatuur. Plaats 30 minuten in de koelkast.
-
Ontvorm de panna cotta op ieder bord, schep er wat tomaat bij en versier met een paar verse basilicumblaadjes.
Tips
Deze originele panna cotta is lekker bij een mooi stukje gegrild vlees als u voor een lichte maar toch feestelijke maaltijd kiest.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.