Aardappelgratin met foie gras
Aardappelgratin met foie gras is een heerlijk recept, perfect voor een speciale gelegenheid of feestelijke maaltijd.
Serveer de aardappelgratin met foie gras met een salade of als hoofdgerecht voor een feestelijke maaltijd. Deze combinatie van romige aardappelen, smeltende foie gras en gegratineerde kaas is een echte traktatie voor liefhebbers van de fijne keuken. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1,2kg 1,200 kg aardappelen
- 50g 50 g foie gras van Guillaume Dunoy
- 100g 100 g geraspte emmentaler van Pâturages
- 50cl 50 cl melk van Pâturages
- 40cl 40 cl room van Pâturages
- 30g 30 g boter van Pâturages
- 3 3 mespuntjes nootmuskaat van Cigalou
- Peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was en schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 5).
-
Verwarm de melk.
-
Vet een ovenschaal in met boter en leg er een laag aardappelschijfjes in, gevolgd door de in kleine stukjes gesneden foie gras. Giet er de melk met zout, peper, nootmuskaat en de rest van de room over.
-
Werk af met mooi geschikte aardappelschijfjes, leg er klontjes boter op en bestrooi met de geraspte emmentaler. Plaats 1 uur in de oven.
Tips
U kunt dit gerecht ook maken met bospaddenstoelen in plaats van foie gras.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.