De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 2 kipfilets
- 125g 125 g rijstvermicelli
- 2 2 pak choï (soort Chinese snijbieten) of 1 Chinese kool
- 2 2 preistengels
- 2 2 wortelen
- 3 3 teentjes knoflook
- 3 3 blokjes gevogeltebouillon
- 2càs 2 el sesamolie van Bouton d’Or
- 1càs 1 el arachideolie van Bouton d’Or
- 6càs 6 el sojasaus
- 1càs 1 el rijstwijn
- 1càs 1 el pikante saus (Aziatische chili)
- Peper van Cigalou
- Versiering Toefjes koriander
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Snij de kipfilets in reepjes en marineer +/- 15 min. in een kom met 2 el sojasaus, 1 el rijstwijn en peper.
-
Schil, was en snij de wortelen, prei en pak choï in julienne.
-
Snij de look grof.
-
Bak de olie in de sesam- en arachideolie in een wokpan.
-
Voeg de kip en de marinade toe, bak +/- 5 min. al roerend. Zet de kip apart.
-
Leng de bouillonblokjes in de wok aan in 2 L water, doe er de groenten bij, 4 el sojasaus en 1 el pikante saus en breng aan de kook. Kruid met peper. Laat nog 5 min. pruttelen.
-
Voeg de kip en rijstvermicelli toe en laat nog +/- 4 min. koken.
-
Versier met enkele toefjes koriander en serveer warm.
Tips
De rijstwijn van de marinade kan gerust vervangen worden door Xérès, Cognac of Saké.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.