De benodigde ingrediënten voor dit recept
6
portie(s)
- 3 kg goed rijpe tomaten
- 2 uien
- 50 g honing van Elodie
- ¼ tl gemalen nootmuskaat van Cigalou
- ¼ tl gemalen kaneel van Cigalou
- 2 kruidnagels van Cigalou
- 1 tl zout van Cigalou
- 1 snufje Espelettepeper
- 1 tl olijfolie van Bouton d’Or
- 2 el ciderazijn van Bouton d’Or
- 2 tl mosterd van Bouton d’Or
- 1 el Worcestershiresaus
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
60 min
-
Hak de ui fijn en fruit die in een kookpot met wat olijfolie.
-
Emondeer, schil en ontpit de tomaten en doe ze in de kookpot.
-
Bak 15 min. tot de tomatensaus dik wordt.
-
Voeg de honing, mosterd, azijn, nootmuskaat, kaneel, zout, peper, Worcestershiresaus en de geplette kruidnagels toe.
-
Bak nog eens een twintigtal min. op een zacht vuur en roer af en toe.
-
Mix tot een gladde ketchup en kruid bij indien nodig.
-
Giet over in glazen bokalen (confituurpotten, kleine flessen, …).
Tips
Tip: deze lekkere huisgemaakte ketchup zal nog lekkerder zijn als u die eerst 3-4 dagen laat rusten in de koelkast.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.