Huisgemaakte ketchup

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 3 kg goed rijpe tomaten
  • 2 uien
  • 50 g honing van Elodie
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat van Cigalou
  • ¼ tl gemalen kaneel van Cigalou
  • 2 kruidnagels van Cigalou
  • 1 tl zout van Cigalou
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 1 tl olijfolie van Bouton d’Or
  • 2 el ciderazijn van Bouton d’Or
  • 2 tl mosterd van Bouton d’Or
  • 1 el Worcestershiresaus

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Hak de ui fijn en fruit die in een kookpot met wat olijfolie.

  2. Emondeer, schil en ontpit de tomaten en doe ze in de kookpot.

  3. Bak 15 min. tot de tomatensaus dik wordt.

  4. Voeg de honing, mosterd, azijn, nootmuskaat, kaneel, zout, peper, Worcestershiresaus en de geplette kruidnagels toe.

  5. Bak nog eens een twintigtal min. op een zacht vuur en roer af en toe.

  6. Mix tot een gladde ketchup en kruid bij indien nodig.

  7. Giet over in glazen bokalen (confituurpotten, kleine flessen, …).

Tips

Tip: deze lekkere huisgemaakte ketchup zal nog lekkerder zijn als u die eerst 3-4 dagen laat rusten in de koelkast.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.