Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6).
-
Was de aardappelen.
-
Snij ze in accordeon, d.w.z. in heel fijne schijfjes (3 tot 4 mm dik). Maar snij niet dieper dan ¾ van de aardappel, zodat de schijfjes mooi aan elkaar vast blijven hangen.
-
Bestrijk een ovenschotel met olie, leg er de aardappelen in en stop verse tijm en klontjes boter tussen de schijfjes. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk met olijfolie aan de hand van een bakpenseel.
-
Zet 45 min. in de oven. De aardappelen moeten goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
-
Bestrooi met wat fleur de sel en serveer. Deze originele presentatie zal veel opzien baren tijdens uw barbecues.
Tips
Tip: om de aardappel goed te kunnen snijden, legt u die tussen 2 houten lepels (of 2 Chinese stokjes). Zo zal uw mes niet te diep snijden en blijven de schijfjes mooi aan elkaar kleven.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.