Aardappelen op Zweedse wijze (Hasselback )

Makkelijk
0 min
0 / 5 3.67

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 12 aardappelen van Saint Eloi
  • 2 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 90 g boter van Pâturages
  • Verse tijm (of rozemarijn, salie, laurier, …)
  • Fleur de sel
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 3.67

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6).

  2. Was de aardappelen.

  3. Snij ze in accordeon, d.w.z. in heel fijne schijfjes (3 tot 4 mm dik). Maar snij niet dieper dan ¾ van de aardappel, zodat de schijfjes mooi aan elkaar vast blijven hangen.

  4. Bestrijk een ovenschotel met olie, leg er de aardappelen in en stop verse tijm en klontjes boter tussen de schijfjes. Kruid met peper en zout.

  5. Bestrijk met olijfolie aan de hand van een bakpenseel.

  6. Zet 45 min. in de oven. De aardappelen moeten goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

  7. Bestrooi met wat fleur de sel en serveer. Deze originele presentatie zal veel opzien baren tijdens uw barbecues.

Tips

Tip: om de aardappel goed te kunnen snijden, legt u die tussen 2 houten lepels (of 2 Chinese stokjes). Zo zal uw mes niet te diep snijden en blijven de schijfjes mooi aan elkaar kleven.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 3.67

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.