De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 eieren van Moisson
- 4 sneetjes gedroogde ham van Monique Ranou
- 4 sneetjes toastbrood van Chabrior
- 4 sjalotten
- 100 ml kalfsfond
- 60 g boter van Pâturages
- 250 ml rode wijn
- 2 el witte azijn
- 6 tot 8 radijzen
- 100 g veldsla
- Enkele lente-uitjes
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Maak in een kookpan de saus door de wijn voor ¾ te laten inkoken met de fijngehakte sjalotten. Giet er de kalfsfond bij en laat nog eens voor de helft inkoken.
-
Zet het vuur lager, doe er de boter bij, klop en kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Bak de rauwe ham 2 minuten op laag vuur in de pan. Zet opzij.
-
Breek een ei in een pollepel en schep het in een kookpan met gezouten kokend water met wat azijn in. Schep het ei eruit met een schuimspaan en leg het op keukenpapier. Pocheer zo één voor één de rest van de eieren.
-
Rooster het toastbrood.
-
Stapel het toastbrood, de ham en het gepocheerde ei op een bord. Besprenkel met saus, kruid met verse peper van de molen en dien op. Geef er enkele blaadjes sla, schijfjes radijs en fijngehakte lente-uitjes bij.
Tips
Tip: als de gepocheerde eieren zijn afgekoeld, kun je het bord 30 seconden in de microgolfoven plaatsen voor je er de salade bij legt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.