Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 5).
-
Snij de avocado’s door, verwijder de pit en hol ze wat uit om de holte groter te maken (niet tot op de schil).
-
Plaats iedere avocadohelft in een individueel taartvormpje zodat ze niet omvallen (je kunt er zelf maken met aluminiumfolie).
-
Breek een ei in iedere holte van de avocadohelft en kruid met peper en zout.
-
Schuif voor een dikke tien minuten in de oven (controleer of het eiwit is gestold en het eigeel nog lopend is).
-
Bestrooi vlak voor het opdienen met fijngehakt bieslook.
Tips
Tip: je kunt het avocadovlees dat je eruit schepte gebruiken in een slaatje met ijsbergsla, tomaten en feta en dat erbij serveren.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.