Risotto met kip
Deze risotto met kip is een stevig en smakelijk gerecht, perfect voor een complete maaltijd. De malse stukjes kip en romige rijst maken het een heerlijke optie voor elke gelegenheid. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250g 250 g risottorijst van Saint Eloi
- 200g 200 g kipfilets
- 750ml 750 ml groentebouillon van Bouton d’Or
- 60g 60 g geraspte parmezaan
- 10cl 10 cl witte wijn
- 1 1 sjalot
- 1 1 ui
- 2càs 2 el olijfolie van Bouton d’Or
- 1 1 takje bladpeterselie
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Pel en versnipper de ui en de sjalot. Versnipper de bladpeterselie.
-
Snij de kipfiles in reepjes en bak in 1 el olijfolie in een pan. Zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot, bak de sjalot lichtbruin, voeg de rijst toe en bak die al roerend glazig. Giet er de witte wijn bij en zodra die is opgenomen door de rijst schept u er een pollepel bouillon bij. Meng en schep er al roerend een lepel bij telkens wanneer de bouillon is opgenomen.
-
Doe er de kippenreepjes, een scheplepel bouillon, de parmezaan en de bladpeterselie bij en bak nog eens 3-4 min. Kruid met peper en zout. Serveer warm.
Tips
Tip: u kunt er nog een rijkere risotto van maken met gebakken blokjes paprika en schijfjes chorizo.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.