De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400 g spaghettoni van Fiorini
- 500 g tomaten
- 1 rode ui
- 2 kleine rode en groene pepers
- 1 teentje knoflook
- 30 g amandelschilfers
- 3 el olie van Bouton d’Or (mais, arachide of zonnebloem)
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el sojasaus
- 2 el vloeibare honing van Elodie
- 2 el ketchup van Bouton d’Or
- 3 takjes koriander
- Zout van Cigalou
- Voor de versiering:
- Verse koriander
Volg het recept stap voor stap
-
Dompel de tomaten 20 sec. onder in kokend water, pel en ontpit en snij in kleine blokjes.
-
Hak de gepelde ui en fruit in olie in een sauteerpan. Doe er de tomatenblokjes bij en daarna de pepers en de gehakte look. Kruid met zout en laat 15 min. sudderen zonder deksel.
-
Leng de honing aan met de azijn, ketchup en sojasaus. Doe dit mengsel bij de gebakken tomaten en meng voorzichtig.
-
Kook de pasta in een grote kookpot met gezouten water. Laat uitlekken en schep over in de sauteerpan, samen met de amandelschilfers.
-
Verwarm 2 min., bestrooi met snippers koriander en dien op.
Tips
Tip: als u houdt van gember, kunt er wat raspen en toevoegen aan de tomatensaus.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.