De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor het beslag
- 125 g bloem van Chabrior
- 1/4 l melk van Pâturages
- 2 eieren van Moisson
- 1/2 el zonnebloemolie van Bouton d’Or
- 1 tl boter Pâturages
- 1 snufje zout van Cigalou
- Voor de garnituur:
- 2 zalmlapjes
- 4 el zure room van Pâturages
- 1 bokaaltje zwarte lompviseitjes van Odyssée
- 1 takje dille
- Takjes bieslook (om de buideltjes te sluiten)
- Zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de pannenkoeken:
-
Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden, breek er 2 eieren in en voeg olie en zout toe. Meng alles zachtjes in het midden en doe er geleidelijk de bloem van de rand bij tot u een dik en glad mengsel verkrijgt.
-
Giet geleidelijk de melk op het beslag en maak een glad mengsel.
-
Bedek met een doek en zet 1u in de koelkast.
-
Zet een anti-aanbakpan met boter op het vuur, schep er een lepel pannenkoekenbeslag in en verdeel mooi over het volledige oppervlak. Hou de pan hiervoor schuin.
-
Wanneer de randen loskomen draait u de pannenkoek om en bakt u ze nog 2-3 min.
-
Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden en herhaal dit tot het beslag op is.
-
Garneer de pannenkoeken:
-
Kook de zalm in water en voeg een snufje zout en de dille toe.
-
Hou de vis goed in de gaten zodat hij niet te gebakken en dus niet te droog is. Laat uitlekken, verkruimel en verdeel in 4.
-
Blancheer de takjes bieslook 30 seconden in kokend water en laat afkoelen in ijskoud water.
-
10. Leg in het midden van elke pannenkoek een kwart zalm, 1 el zure room en 1 tl lompviseitjes. Maak een buideltje en sluit dit met een takje bieslook.
-
11. Leg uw buideltjes in een schotel en zet 15 min. in de oven op 200° (th° 6-7).
Tips
Tip: u kunt uw buideltjes ook garneren met gerookte zalm, blokjes granny smith met citroen, zure room en peper.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.