Volg het recept stap voor stap
-
Was de sinaasappelen goed, bewaar wat geraspte schil en zet opzij.
-
Pers het sap van 1 sinaasappel en 1/2 citroen en hou apart.
-
Pel de 3 sinaasappelen en de pompelmoes boven een kom en vang het sap op. Giet er de bewaarde sappen bij en vul aan met likeur tot u 20 cl vloeistof hebt. Zet apart.
-
Snij de gepelde citrusvruchten in stukken en zet apart.
-
Klop de eieren en suiker wit. Doe er de bloem en de 20 cl vloeistof al kloppend bij. Verwarm de kom au bain-marie.
-
Blijf kloppen tot een smeuïg en schuimig mengsel.
-
Verdeel over schoteltjes, doe er de citrusvruchten en sinaasappelzeste bij. Laat afkoelen en zet 2u in de koelkast.
Tips
Tip: voor een geslaagde sabayon kunt u alles beter opkloppen in een metalen kom. Die wordt sneller warm au bain-marie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.