Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C (th° 6).
-
Was de sinaasappel goed, bewaar wat geraspte schil en pers hem.
-
Pers de pompelmoes.
-
Leg de visfilets naast elkaar in een geoliede schotel. Bestrooi met een snufje Espelettepeper. Kruid met peper en zout en besprenkel met sinaasappel- en pompelmoessap. Bestrooi met sinaasappelzeste.
-
Zet 15 à 20 minuten in de oven (naargelang de dikte van de filets).
-
Haal de schotel uit de oven, filter het sap om de zeste te verwijderen. Zet de schotel opnieuw in de uitgeschakelde oven.
-
Meng de room, de versnipperde basilicum en het kookvocht in een kleine kookpot en laat al kloppend indikken op het vuur.
-
Lepel de saus over de vis en serveer warm.
Tips
Tip: de goudbrasem kan vervangen worden door koolvis, heek of steenbolk.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.