Wortelroomsoep met sinaasappel en gember

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 kg wortelen
  • 1 perssinaasappel
  • 4 cm vers geraspte gember
  • 20 cl room van Pâturages
  • 15 cl olijfolie van Bouton d’Or
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes koriander
  • 1 tl komijn van Cigalou
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Was de sinaasappel goed, bewaar een stuk schil en snij die fijn en pers de vrucht.

  2. Schil de wortel en snij in schijfjes. Kook 30 min. in 1 L water en voeg 5 cl olie, de tijm en rozemarijn toe.

  3. Doe er de sinaasappelschil, gember en komijn bij, kruid met peper en zout en kook nog 10 min. op een zacht vuur.

  4. Verwijder de tijm en 1 takje rozemarijn (laat de naalden van het tweede takje rozemarijn).

  5. Giet de rest van de olie en de room erbij en mix alles. Kruid bij, versier met koriander en serveer.

Tips

Tip: u kunt deze roomsoep opdienen met een sneetje gerookt spek dat u knapperig hebt gebakken in een warme oven.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.