Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Was de sinaasappel goed, bewaar een stuk schil en snij die fijn en pers de vrucht.
-
Schil de wortel en snij in schijfjes. Kook 30 min. in 1 L water en voeg 5 cl olie, de tijm en rozemarijn toe.
-
Doe er de sinaasappelschil, gember en komijn bij, kruid met peper en zout en kook nog 10 min. op een zacht vuur.
-
Verwijder de tijm en 1 takje rozemarijn (laat de naalden van het tweede takje rozemarijn).
-
Giet de rest van de olie en de room erbij en mix alles. Kruid bij, versier met koriander en serveer.
Tips
Tip: u kunt deze roomsoep opdienen met een sneetje gerookt spek dat u knapperig hebt gebakken in een warme oven.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.