Lekkernij van sinaas-chocolade in een glaasje
Deze lekkernij van sinaas-chocolade in een glaasje is een goddelijke combinatie van smaken. Serveer deze sinaas-chocolade lekkernij gekoeld voor een lichte, verfijnde smaakervaring. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 75g 75 g gesmolten, pure dekchocolade
- 20cl 20 cl opgeklopte room van Pâturages
- 60g 60 g kristalsuiker
- 2 2 sinaasappelen
- 4 4 eieren van Moisson (enkel de dooiers)
- 80g 80 g gekonfijte sinaasappelschil
- Enkele druppels sinaasappelessence
- 0,25l ¼ liter melk van Pâturages
- 20g 20 g bloem van Chabrior
- 0,5 ½ gelatineblaadje van Chabrior (geweekt in koud water)
- 2càs 2 el Grand Marnier
Volg het recept stap voor stap
-
Maak de sinaasappelcrème: klop 2 eidooiers met 30 g suiker op tot een bleek, schuimig mengsel.
-
Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en voeg het eiermengsel en de bloem toe.
-
Laat onder voortdurend roeren koken tot het indikt.
-
Doe er het sap van één sinaasappel, enkele druppels essence en de Grand Marnier bij, roer en laat afkoelen.
-
Maak de chocoladecrème: breng 5 cl water met 30 g suiker aan de kook. Giet op de 2 eidooiers en blijf krachtig roeren terwijl u de gesmolten chocolade toevoegt. Laat wat afkoelen en voeg de slagroom en de in kleine blokjes gesneden gekonfijte schillen toe (bewaar wat voor de versiering).
-
Maak de sinaasappelgelei: laat het uitgeknepen gelatineblaadje op het vuur smelten in een eetlepel sap van de 2e sinaasappel. Neem van het vuur en voeg de rest van het sinaasappelsap en een theelepel suiker toe. Roer, giet in 4 glaasjes en plaats in de koelkast.
-
Wanneer het sap stevig is geworden, schept u er een laag sinaasappelcrème op en vult u aan met chocoladecrème.
-
Versier met blokjes sinaasappelschil. Bewaar in de koelkast.
Tips
U kunt voor deze heerlijke glaasjes ook bloedsinaasappelen gebruiken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.