IJskoude entremet van noga en panettone

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 briochebroodje met gekonfijt fruit (panettone)
  • 200 g salade van gekonfijt fruit van Elodie of Chabrior
  • 3 eieren van Moisson
  • 120 g suiker
  • 80 g vloeibare honing van Elodie
  • 40 cl room van Pâturages (heel koud)
  • 15 cl amandellikeur (amaretto)

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 310 min
  1. Breng 5 cl water met 50 g suiker aan de kook en voeg de amaretto toe. Roer goed en laat afkoelen.

  2. Klop de eiwitten heel stevig op.

  3. Vermeng 3 el water met de honing en de rest van de suiker en breng aan de kook. Laat in 5-6 minuten inkoken tot een lichte siroop.

  4. Giet de siroop langzaam op het eiwit terwijl u krachtig roert met een klopper.

  5. Klop de heel koude room tot slagroom en schep dan voorzichtig onder de vorige bereiding.

  6. Doe ook het gekonfijte fruit bij dit mengsel: u krijgt dan een ‘nogacrème’.

  7. Neem een cakevorm en bekleed die met huishoudfolie (tot over de rand).

  8. Snij de panettone in dunne plakjes en leg die op de bodem van de vorm. Besprenkel met amaretto, bedek met een laag noga en eindig met een laag panettone. Plaats 4 uur in de diepvriezer.

  9. Plaats 30 minuten in de koelkast vóór u het gerecht uit de vorm haalt (en de folie wegneemt).

  10. 10. Snij in plakjes en dien op.

Tips

Doop het mes telkens enkele seconden in kokend water om mooie sneetjes te kunnen afsnijden.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.