De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1kg 1 kg ossenhaas, met spek omwikkeld en vastgebonden
- 20cl 20 cl droge witte wijn
- 2càs 2 el cognac
- 20cl 20 cl runderbouillon
- 3càs 3 el olijfolie van Bouton d’Or
- 4 4 sjalotten
- 1càs 1 el bloem van Chabrior
- 1 1 klein blikje truffel in stukjes
- Zout en peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 8).
-
Leg de ossenhaas in een ovenschaal met 1 el olie, schuif voor 20-25 min in de oven en draai halfweg de bereidingstijd om.
-
Voor de saus: pel de sjalotten en hak ze fijn. Bak ze in een steelpannetje in 2 el olie, zonder te laten kleuren. Bestrooi met de bloem, vermeng, bevochtig met de wijn en dan de bouillon, roer en laat voor de helft inkoken.
-
Neem het gare vlees uit de oven, kruid met peper en zout, omwikkel met aluminiumfolie en laat rusten.
-
Blus de schaal met cognac, krab de braadresten los met een spatel en giet in het sauspannetje.
-
Doe de stukjes truffel bij de saus en verwarm nog even goed. Kruid eventueel bij.
-
Neem het gebraad uit de aluminiumfolie, verwijder het spek en het touw, snij mooie sneetjes af en besprenkel met truffelsaus.
Tips
Dien dit feestmaal op met gebakken bospaddenstoelen en een lekkere, zelfgemaakte puree.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.