Volg het recept stap voor stap
-
Vermeng de wijn, de sake, de sojasaus, de suiker, de geraspte gember en het fijngehakte basilicum in een kom.
-
Snij de zalm in, leg die in een diep bord, giet er het sakemengsel bij en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
-
Giet de zalm af, dep droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
-
Vet een pan in met wat olie en rooster de vis 3-4 minuten aan elke kant. Hou warm.
-
Maak de saus: giet de marinade in een kookpot en laat voor de helft inkoken.
-
Los de maïzena op in 1 el water, giet in de kookpot, voeg de boter in stukjes toe en blijf roeren met de klopper. Kruid met peper en dien op met de zalm.
Tips
U kunt de zalm vlak voor het serveren ook bestrooien met sesamzaadjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.