Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 7).
-
Pel een teentje knoflook en wrijf er het stuk brood aan alle kanten mee in. Snij het dan in een dozijn blokjes en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
-
Steek de croutons en 3 gepelde en in 2 gesneden teentjes knoflook (verwijder de kiem) in de parelhoen, samen met het boeketje rozemarijn.
-
Naai de opening toe met dun keukentouw en maak de poten van de vogel vast aan de stuit.
-
Neem een stoofpan en bekleed die met een dubbel vel bakpapier. Laat ver uitsteken over de rand.
-
Leg een flinke laag grof zout op de bodem (ongeveer 1 kg), leg er de parelhoen in en bedek met minstens 2 kg grof zout. Druk goed aan.
-
Schuif voor ongeveer 1.20 u in de oven, zonder af te dekken (door de hitte zal het zout hard worden en een korst vormen).
-
Neem de stoofpan van het vuur, trek aan de randen van het papier om de schaal los te maken, breek die en neem er de parelhoen uit. Kruid met peper, snij in stukken en dien op met de knoflookcroutons en groentepuree.
Tips
De precieze hoeveelheid zout zal afhangen van de grootte van de stoofpan. Aarzel niet om er veel van te gebruiken om de parelhoen zo langs alle kanten te omhullen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.