Volg het recept stap voor stap
-
Laat de morieljes 3 uur weken in water. Snij ze in 2, spoel ze verschillende keren, giet af, dep droog en zet opzij.
-
Spoel de courgettes, snij de eindjes af, snij in dunne tagliatelle en dompel ze 3 minuten onder in gezouten kokend water. Laat onmiddellijk schrikken onder koud water en laat uitlekken.
-
Breng de tongfilets op smaak met peper en zout. Rol ze per 2 op en zet vast met houten prikkertjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 7).
-
Pel de sjalotten, hak ze fijn en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met een straaltje olijfolie. Leg er de filets op en overgiet met wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif voor 15 minuten in de oven.
-
Bak de morieljes enkele minuten op laag vuur in 2 el olijfolie. Schep ze eruit en zet opzij.
-
Leg de tagliatelle van courgette in hetzelfde kooknat en bak 2 minuten op matig vuur. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Giet het kookvocht van de vis door een puntzeef, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Doe er de morieljes bij en bak 2-3 minuten op heel laag vuur.
-
Schep de courgettes op borden, doe er de sjalotten en dan de tongfilet bij en werk af met de romige morieljes.
Tips
Dit verfijnde gerecht is heel lekker met geurige basmatirijst van Saint Eloi.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.