Konijnenbillen met bospaddenstoelen

Dit recept voor konijnenbouten met bospaddenstoelen biedt een heerlijke combinatie van land- en zeesmaken. De bospaddenstoelen geven het gerecht een rustieke, geparfumeerde toets. Eet smakelijk!

Makkelijk
90 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 4 konijnenbillen
  • 500g 500 g cantharellen (of andere bospaddenstoelen)
  • 2 2 wortelen
  • 2 2 sjalotten
  • 150ml 150 ml witte wijn
  • 200ml 200 cl room van Pâturages
  • 4càs 4 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Pel de sjalotten en hak ze fijn.

  2. Schil en was de wortelen en snij ze in schijfjes.

  3. Maak de cantharellen schoon onder water, snij de uiteinden van de voetjes, laat uitlekken en bak samen met de sjalotten en wortelen in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de konijnenbillen langs het been in met een scherp mes en haal het eruit. Vul met het paddenstoelenmengsel en bind toe.

  5. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).

  6. Bak de billen aan de twee kanten in 2 eetlepels olie in eens stoofpan. Giet er de wijn bij en laat 3 minuten koken. Voeg de rest van de paddenstoelen toe, kruid met zout en peper en schuif voor 30-40 minuten in de oven.

  7. Voeg de room toe en breng op matig vuur aan de kook. Dien warm op.

Tips

Dit is een ideaal gerecht als u de hele maaltijd champagne wilt schenken. Anders kunt u er ook een Pinot Noir uit de Elzas bij drinken.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.