Ragout van koningskrab en gekonfijt witloof met gember
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de gember en hak heel fijn, net als de limoenschil.
-
Doe de fijngehakte gember en limoenschil in een steelpannetje, samen met het water en de suiker, en breng aan de kook.
-
Haal de blaadjes van de stronken witloof, bewaar er 4 en snij de rest in plakjes.
-
Bak de plakjes witloof in een pan met de olie en kruid met peper en zout. Laat smelten en voeg 1 grote lepel van het gember/citroenmengsel toe. Roer en zet opzij.
-
Bak de krab in de boter. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de krab in een rauw witloofblad, met het gekonfijte witloof, en bestrooi met fijngehakte dille.
Tips
Gebruik een schaar of snoeischaar om de poten van de krab gemakkelijk te pellen. Het vlees komt er dan in één blok uit, zonder te breken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.