Volg het recept stap voor stap
-
Snij vierkanten uit de brikvellen. Laat 50 g boter smelten en bestrijk er de brikvellen mee.
-
Leg 2 vellen op elkaar in 4 ovenschaaltjes. Leg ze zo dat de hoeken een ster vormen.
-
Schuif voor een gouden kleurtje voor 10 minuten in een oven van 180 °C (gasstand 6). Laat afkoelen, haal uit de vorm en leg op borden.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
-
Laat de rest van de boter smelten in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de fijngehakte sjalot in. Breng op smaak met peper en zout. Giet jus af als de paddenstoelen vocht verliezen en laat bakken tot ze goudkleurig zijn. Hou warm.
-
Bak de sneetjes foie gras snel goudgeel in een pan met antikleeflaag. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de foie gras in 2 of 3 stukken om de bodem van het brikvel mee te bekleden.
-
Schep er de paddenstoelen op en bestrooi met fijngehakte peterselie. Dien warm op.
Tips
Voor een knapperig korstje kunt u de plakjes foie gras bestrooien met een beetje bloem voor u ze in de pan legt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.