De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 16 heel grote verse of diepgevroren gamba's
- 20 g gerookte thee (Lapsang Souchong)
- 2 teentjes knoflook
- 3 el arachideolie van Bouton d’Or
- 1 tl sesamzaadjes
- 1/4 liter kippenbouillon
- 170 g bloemenhoning van Elodie
- 1 el sojasaus
- 1 tl vers geraspte gember
- 12 sprietjes bieslook
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was de gamba’s en dep droog. Snij ze in de lengte in twee, verwijder het darmkanaal onder koud water en leg ze naast elkaar in een schotel.
-
Bestrooi met verkruimelde gerookte thee en de fijngehakte knoflook, en besprenkel met arachideolie. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en zet opzij.
-
Laat de honing in diezelfde pan smelten met de sojasaus en laat koken tot het mengsel karamelliseert.
-
Voeg de gember toe en leng aan met de kippenbouillon. Laat inkoken tot een stroperige saus.
-
Giet de gamba’s af, kruid met peper en zout en bak 5-10 minuten, afhankelijk van hun grootte, in een heel hete oven.
-
Bestrooi met sesamzaadjes en dien meteen op met de saus en enkele sprietjes bieslook.
Tips
Als u dit gerecht als hoofdgerecht wilt serveren, voorziet u meer gamba’s en dient u ze op met in kokosmelk gekookte rijst.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.