Gebakken gamba's met gerookte thee

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 16 heel grote verse of diepgevroren gamba's
  • 20 g gerookte thee (Lapsang Souchong)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el arachideolie van Bouton d’Or
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1/4 liter kippenbouillon
  • 170 g bloemenhoning van Elodie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 12 sprietjes bieslook
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Was de gamba’s en dep droog. Snij ze in de lengte in twee, verwijder het darmkanaal onder koud water en leg ze naast elkaar in een schotel.

  2. Bestrooi met verkruimelde gerookte thee en de fijngehakte knoflook, en besprenkel met arachideolie. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en zet opzij.

  4. Laat de honing in diezelfde pan smelten met de sojasaus en laat koken tot het mengsel karamelliseert.

  5. Voeg de gember toe en leng aan met de kippenbouillon. Laat inkoken tot een stroperige saus.

  6. Giet de gamba’s af, kruid met peper en zout en bak 5-10 minuten, afhankelijk van hun grootte, in een heel hete oven.

  7. Bestrooi met sesamzaadjes en dien meteen op met de saus en enkele sprietjes bieslook.

Tips

Als u dit gerecht als hoofdgerecht wilt serveren, voorziet u meer gamba’s en dient u ze op met in kokosmelk gekookte rijst.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.