De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 300g 300 g rijst voor risotto
- 600g 600 g gekookt kreeftenvlees
- 0,5 ½ kopje diepvrieserwten van Saint Eloi
- 50g 50 g geraspte parmezaan
- 30g 30 g boter van Pâturages
- 1 1 teentje knoflook
- 1 1 ui
- 60ml 60 ml witte wijn
- 1L 1 L groentebouillon
- De geraspte schil van een citroen
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snij het gekookte kreeftenvlees in stukken.
-
Pel de knoflook en de ui en hak fijn.
-
Verwarm de boter in een grote kookpot. Zodra ze schuimt voegt u de knoflook en ui toe en blijft u 5-7 minuten roeren (de ui moet glazig worden).
-
Giet er de rijst bij en blijf goed roeren. Giet er ook de wijn en 250 ml bouillon bij.
-
Blijf roeren, op matig vuur, tot de bouillon is opgenomen. Voeg een tweede kop bouillon toe. Blijf dit doen tot alle bouillon op is (16-18 min).
-
Voeg vlak voor het eind de licht ontdooide erwten, de citroenrasp en de parmezaan toe. Kruid met peper en zout.
-
Neem van het vuur, doe er de stukjes kreeft bij en roer.
Tips
Voor een meer luxueuze versie kunt u de erwten vervangen door groene aspergepunten en saffraan toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.