De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 makreel, schoongemaakt en zonder kop
- 1 wortel
- 1 ui
- 20 cl witte wijn
- 20 cl witte azijn
- 3 takjes tijm van Cigalou
- 3 laurierblaadjes van Cigalou
- 2 kruidnagels van Cigalou
- 2 citroenschijfjes
- 1 tl geplette peperbolletjes van Cigalou
- 1 vlootje met verse kaas van Pâturages
- 4-5 sneetjes toastbrood van Chabrior
- 1 el rijstazijn
- Zout en peper van Cigalou
- Dille als versiering
Volg het recept stap voor stap
-
Bestrooi de makreel met zout en leg opzij.
-
Schil de wortel en snij in schijfjes. Pel de ui en hak fijn.
-
Doe de wijn, de wortel, de ui, de tijm, de laurier, de kruidnagels, de geplette peperbolletjes en de makreel in een kookpan, breng aan de kook en laat 5-6 minuten koken.
-
Voeg de citroenschijfjes en de witte azijn toe en laat nog 10 minuten koken.
-
Schep er de makreel uit, laat uitlekken en verwijder het vel zodra de vis is afgekoeld. Mix met de kaas en de rijstazijn. Voeg naar smaak zout toe.
-
Snij de sneetjes toastbrood in 4 stukken en laat ze goudgeel kleuren onder de grill van de oven.
-
Bestrijk rijkelijk met de makreelbereiding, geef een paar draaien aan de pepermolen, versier met wat dille en serveer bij het aperitief.
Tips
U kunt de sterke smaak van de makreel wat verzachten door het vet weg te snijden, zodat u enkel het mooie, witte vlees overhoudt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.