Pannenkoekenbeslag met bier
Pannenkoeken met bier zijn een uitstekende keuze als brunch of dessert. Het bier voegt een unieke, licht bittere smaak toe aan deze pannenkoeken. Voel u vrij om ze te personaliseren volgens uw eigen voorkeuren en geniet ervan zoals u wilt!
Volg het recept stap voor stap
-
Giet de bloem en de suiker in een beslagkom, maak een kuiltje, giet er langzaam de melk in, roer en voeg dan geleidelijk de bloem toe om kruimels te vermijden.
-
Giet er het bier bij en blijf roeren tot het beslag glad is.
-
Klop de eieren los en schep er 40 g gesmolten boter onder.
-
Laat het beslag minstens 1 uur rusten.
-
Roer nog eens en bak de pannenkoeken.
-
Laat de boter smelten in een koekenpan op hoog vuur, zet het vuur lager, schep er een pollepel beslag in, draai de pan om het beslag te verdelen en bak 2 min aan elke kant.
Tips
Als u van rum houdt, kunt u er 4 el van toevoegen aan het beslag.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.