De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 5 aubergines
- 2 grote filets van wilde eend
- 15 cl melk van Pâturages
- 50 g oud brood
- 2 uien
- 50 g pijnboompitten van Chabrior
- 50 g rozijnen
- 1 ei van Moisson
- 3 takjes tijm van Cigalou
- 4 el olijfolie van Bouton d’Or
- Grof zout
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snij 4 aubergines in de lengte door en dan in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de laatste aubergine in schijfjes. Bestrooi met zout en laat 15 min uitzweten in een vergiet.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).
-
Hak het vlees van de eendenfilets fijn.
-
Doop het oud brood in de melk.
-
Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
-
Pel de uien en hak fijn, en fruit ze in een pan met 1 el olie.
-
Vermeng alle ingrediënten in een diep bord: het vlees, de uien, de pijnboompitten, het oud brood, de rozijnen, de tijmblaadjes en het losgeklopte ei. Kruid met peper en zout.
-
Dep de aubergines met keukenpapier droog en bekleed er een licht ingevette charlottevorm mee. Vul door vulling en aubergines af te wisselen. Eindig met een laagje aubergines.
-
Plaats 1 uur in de oven.
-
10. Neem de charlotte uit de oven, laat even afkoelen en haal dan uit de vorm.
Tips
Je kunt deze originele charlotte zowel warm als koud eten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.