De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 reeboutgebraad
- 500 g kastanjes van Saint Eloi + enkele als versiering
- 4 sjalotten
- 1 takje rozemarijn van Cigalou
- 4 sneetjes toastbrood met granen van Chabrior
- 5 cl melk van Pâturages
- 20 g boter van Pâturages
- 3 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Verbrijzel de kastanjes.
-
Bak de sjalotten in de hete olie, doe er de kastanjes bij en laat een tiental minuten bakken. Laat wat afkoelen.
-
Doop het brood in de melk en vermeng met de kastanjes. Doe er de fijngehakte rozemarijn bij en zet opzij.
-
Snij de reebout met een mes in de lengte door (de stukken moeten wel nog aan elkaar vastzitten). Vul, bind toe met touw en leg in een ovenschaal.
-
Kruid met peper en zout, leg een klontje boter op elk stuk vlees en schuif voor een klein halfuur in de oven. Dien op met enkele hele kastanjes.
Tips
De ree is perfect gebakken wanneer het midden nog rozig en zelfs saignant is.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.