Boerensoep van spliterwten

Deze spliterwtensoep in landelijke stijl is voedzaam en vol van smaak. Het is een troostrijk gerecht, ideaal voor koele dagen. Eet smakelijk!

Makkelijk
65 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 250g 250 g spliterwten van Saint Eloi
  • 100g 100 g aardappelen
  • 1 1 preigroen
  • 4 4 fijne sneetjes spek van Monique Ranou
  • 2 2 teentjes knoflook
  • 3 3 takjes tijm van Cigalou
  • 10 10 verse muntblaadjes
  • 2 2 blokjes vleesbouillon
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Breng de gespoelde spliterwten aan de kook in 1,5 L water.

  2. Doe er de bouillonblokjes, tijm, prei, gepelde look en de geschilde en in stukken gesneden aardappelen bij.

  3. Kruid met zout (niet te veel door het spek) en peper en laat 40 min. pruttelen op een zacht vuur en zonder deksel.

  4. Zet het vuur af, verwijder de prei, voeg de munt toe en mix.

  5. Rooster het spek zonder vet en serveer met de soep.

Tips

U kunt de gekookte prei bewaren voor een ander recept, zoals prei- en seldersoep bijvoorbeeld.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.