Pompoensoep
Pompoensoep is een troostrijke klassieker, vooral populair in de herfst. Het is een uitstekend hoofdgerecht of voorgerecht voor een herfstmaaltijd. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de pompoen en snij in stukken. Hak de gepelde sjalotten. Was de kervel.
-
Doe 350 ml water, de stukken pompoen, de sjalotten, de kervel en het bouillonblokje in een microgolfschotel (met deksel).
-
Bak 10 tot 12 min. met deksel op maximaal vermogen (de pompoen moet goed gebakken zijn) en mix.
-
Kruid met peper en zout, voeg de room en de Espelettepeper toe en meng met een lepel.
Tips
U kunt dit recept ook klaarmaken met Hokkaido-pompoen, die een kastanjesmaak en een zachtere en eetbare schil heeft. Schillen hoeft dus niet.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.