De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor de sandwich:
- 1 pitabrood gesneden in 2
- 4 sneden kalkoenfilet Monique Ranou
- 1 tomaat
- ¼ komkommer
- Enkele blaadjes sla
- Huisgemaakte tzatzikisaus:
- ¼ komkommer
- 1 kopje Griekse yoghurt Pâturages
- Sap van 1/4 citroen
- 1/2 teentje knoflook (of 1 lente-ui)
- 1 el gedroogde oregano Cigalou
- 1 scheutje honing Elodie
- Zout, peper Cigalou
- Extra in de box:
- Rauwe wortel- en groeneappelstaafjes
- Gedroogde vruchten Paquito
- Yoghurt Pâturages
- Crackers Bouton d’Or
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de saus: (maak die op voorhand klaar en bewaar in een gesloten bokaal in de koelkast)Snij de ¼ komkommer in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepeltjeRasp de komkommer, doe in een zeef met 1 snufje zout en laat 5 minuten uitzweten. Pers daarna goed uit tussen de handenMeng de geraspte en uitgelekte komkommer met de yoghurt, het citroensap, de look (of ui), oregano, zout en peper en voeg een scheutje honing toe
-
Voor de pitasandwich:Vul het pitabroodje met 2 baadjes sla, schijfjes tomaat en komkommerVoeg 2 el huisgemaakte tzatziki toeEindig met 2 sneetjes kalkoenfilet
-
Stop ook een paar rauwe wortel- en groeneappelstaafjes, enkele gedroogde vruchten, yoghurt en crackers in de brooddoos
Tips
Tip: u kunt er ook enkele fetablokjes van Pâturages bij doen
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.