Suikertaart

Moeilijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 300 g bloem van Chabrior
  • 2 eieren van Moisson
  • 200 g boter van Pâturages
  • 30 g suiker
  • 150 g bruine suiker
  • 10 cl melk van Pâturages
  • 15 cl room van Pâturages
  • 1 snufje zout van Cigalou
  • 10 g verse gist

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 170 min
  1. Verwarm de melk (een theekopje vol) en los er de gist in op. Laat een paar minuten staan. Klop er dan een heel ei in los.

  2. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, doe er de suiker, de zachte boter in stukjes en dan het zout bij. Giet er de melk met de gist en het ei bij. Vermeng met de vingers, beginnend vanuit het midden, tot het deeg mooi glad is.

  3. Maak een bol, leg die in een met wat olie ingevette kom, dek af met een vaatdoek en laat minstens 2 uur staan op kamertemperatuur.

  4. Bestrooi het aanrecht met bloem, kneed er opnieuw de deegbal op en rol uit tot een cirkel van +/- 5 mm dik.

  5. Vet een hoge taartvorm in met boter, leg er het vel deeg in, tot op de randen, en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een vaatdoek op en laat nog 20 tot 30 min staan.

  6. Leg een vel bakpapier en droge peulvruchten (of metalen bakerwten) op het deeg en bak 10 minuten op 180 °C. Neem dan het bakpapier en de bakerwten weg.

  7. Klop de room en de resterende eieren los in een kom.

  8. Bedek het deeg met een laag bruine suiker en overgiet met het mengsel van ei en room. Leg er tot slot wat klontjes boter op.

  9. Schuif voor 8 min in een oven van 210 °C en dan nog 15-20 min op 160 °C.

  10. 10. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.

Tips

Tip: let er bij de bereiding van het deeg op dat het zout niet in contact komt met de gist. Anders zal het niet rijzen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.