Luikse sla

Makkelijk
70 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

2 portie(s)
  • 600g 600 g vastkokende aardappelen
  • 600g 600 g sperziebonen
  • 250g 250 g spekblokjes van Monique Ranou
  • 2 2 uien
  • 5càs 5 el wijnazijn van Bouton d'Or
  • 1càs 1 el boter van Pâturages
  • Peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Was en schil de aardappelen, kook ze in water en giet af.

  2. Was de bonen, verwijder de uiteinden (of gebruik diepgevroren bonen van Saint Eloi) en kook ze 5 tot 10 minuten in water. Ze moeten wel stevig blijven. Giet af.

  3. Bak de spekblokjes goudkleurig in een pan op een hoog vuur, en doe er de fijngehakte uien bij.

  4. Doe de aardappelen, de bonen, de spekblokjes en de uien in een kom.

  5. Blus de pan met de azijn en breng aan de kook. Schraap de braadresten los. Kruid met peper en giet in de kom. Roer en dien warm op.

Tips

Tip: als de saus te veel naar azijn smaakt, kunt u een tl Luikse siroop toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.