De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4kg 4 kg mosselen
- 25cl 25 cl droge witte wijn
- 3 3 uien
- 5 5 takken selderij
- 25g 25 g boter van Pâturages
- Zout, peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Borstel de mosselen – als ze niet zijn schoongemaakt – met een harde borstel, krab ze af met een mes en spoel ze meerdere keren.
-
Snij de uien in ringen en de selderij in kleine stukken, groen inbegrepen.
-
Laat de boter smelten in een grote kookpan en bak er de groenten in tot de uien zacht en glazig zijn.
-
Doe er de mosselen, wat zout en veel peper bij, overgiet met witte wijn en laat op een hoog vuur 5 tot 10 minuten koken. Schud zo nu en dan. De mosselen zijn gaar wanneer ze opengaan.
Tips
Tip: gebruik een grote kookpan en vul die maar voor de helft, want wanneer de mosselen tijdens het koken opengaan, verdubbelt het volume.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.