De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Ingrediënten voor 20 tot 25 kroketten
- 350 g gepelde grijze garnalen van Odyssée
- 200 g boter van Pâturages
- 200 g bloem van Chabrior
- 70 cl melk van Pâturages
- Het sap van 1 citroen
- 2 dooiers van eieren van Moisson
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- Zout, peper van Cigalou
- Voor de korst:
- Bloem van Chabrior
- 2 losgeklopte eieren van Moisson
- Paneermeel
Volg het recept stap voor stap
-
Laat de boter smelten in een steelpannetje, doe er de bloem bij, laat enkele minuten bakken en giet er dan beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de melk bij. Blijf roeren tot het mengsel indikt.
-
Doe er de eidooier, het citroensap en de fijngehakte peterselie bij. Kruid met peper en zout. De saus moet dik blijven. Neem van het vuur en doe er de garnalen bij.
-
Giet de saus in een grote schotel of op een plank tot u een laag van +/- 2 cm dik hebt en laat afkoelen en stollen. Dit gaat nog het best in de koelkast.
-
Maak kroketten van deze bereiding en paneer ze: rol ze door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.
-
Dompel de kroketten voorzichtig onder in de tot 180 °C verhitte frituurpan, tot de korst goudkleurig is. Leg ze op keukenpapier en dien op met een groene salade.
Tips
Tip: u maakt de kroketten nog het best vooraf klaar, om ze in de diepvriezer te bewaren. De kans dat ze in de frituurpan uit elkaar vallen is dan veel kleiner.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.