De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 4 4 dikke runderlappen
- 250g 250 g sperziebonen
- 250g 250 g peultjes
- 200g 200 g gedopte erwten
- 5 5 lente-uitjes
- 1 1 stuk gember (2 cm)
- 50g 50 g boter van Pâturages
- 1càs 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- 1càs 1 el sesamzaadjes
- Zout en gemalen peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
20 min
-
Hak de lente-uitjes en de gember fijn.
-
Blancheer de groene groenten 6 tot 7 min. Begin 2 min met de bonen, voeg dan de peultjes en pas daarna de erwten toe. Giet af.
-
Doe alles in de wok, in een eetlepel olie. Bak al roerend op een hoog vuur. Dek af en zet opzij.
-
Snij het rundvlees in blokjes, rol ze door de sesamzaadjes en bak 2 tot 3 min aan elke kant in de boter. Kruid met peper en zout.
-
Schep warm op de groenten.
Tips
Tip: voeg 1 tl natriumbicarbonaat toe aan het water als u uw groenten in kokend water dompelt (maar voeg dan geen zout toe). Zo beschermt u het chlorofyl en dus ook de mooie groene kleur.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.