De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500 g kipfilets
- Voor de marinade:
- 2 koffiel. kandijsuiker
- 1 koffiel. koriander Cigalou
- 1 koffiel. kurkuma Cigalou
- 1 koffiel. komijnpoeder Cigalou
- 18 cl kokosmelk Itinéraire des Saveurs
- Voor de Satay saus:
- 50 g geroosterde pindanoten
- 1 koffiel. zout Cigalou
- 30 cl kokosmelk Itinéraire des Saveurs
- 2 koffiel. rode kerrie (facultatief, want hij is heel pikant)
- 2 eetl. kandijsuiker
- 1/2 koffiel. citroensap
Volg het recept stap voor stap
-
Doe alle ingrediënten van de marinade in een schotel, snijd de kip in blokjes en vermeng ze zorgvuldig met de marinade. Laat ze minstens 2 uur marineren.
-
Maak de saus klaar: maal de pindanoten, giet 15 cl kokosmelk in een kookpot, voeg de kerrie en het zout toe en verwarm dit mengsel 3 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de kandijsuiker, het citroensap en de rest van de kokosmelk toe. Meng goed en laat dit een twintigtal minuten sudderen.
-
Steek de gemarineerde kipblokjes op de spiesjes en rooster ze gaar op het barbecuerooster of bak ze op het ovenrooster (ongeveer 5 min. aan de ene kant en 3 min. aan de andere).
-
Dien ze op met de goed hete Satay saus.
Tips
Troef: dit recept kun je ook klaarmaken met blokjes varkens- of rundvlees.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.