Chinese nems

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 500g brickvellen
  • 300g fijngehakt kippenwit
  • 300g rundergehakt
  • 1 versnipperde ui
  • 1 geraspte wortel
  • 1 bussel gehakte peterselie
  • 2 eieren
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 250g Chinese vermicelli
  • 3 el sojasaus
  • 3 el nuoc-mâmsausje
  • 1 el zout
  • Frituurolie
  • Peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 200 min
  1. Doe het kippen- en rundergehakt in een slakom. Doe er de ui, peterselie, wortel, eieren en 2 vetarme bouillonblokjes bij.

  2. Breng water aan de kook en dompel er de vermicelli even in, laat uitlekken en voeg toe aan de bereiding. Kruid met peper en zout en giet er de vis- en sojasaus bij.

  3. Meng goed en bewaar ongeveer 3 u in de koelkast.

  4. Leg de brickvellen open en vul met 1 el van de bereiding.

  5. Bak goudbruin in veel olie op een zacht vuur.

Tips

Tip: dien de nems op met een huisbereid nuoc-mâmsausje (verwarm 1 el suiker, 4 el water, 1 el witte azijn, voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en laat afkoelen).

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.