Garnaalsoep

Deze garnalensoep is geparfumeerd, licht pittig en vol exotische smaken. Het is een heerlijke, troostrijke maaltijd. Eet smakelijk!

Makkelijk
60 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 400g 400g rauwe garnalen
  • 50g 50g verse gember
  • 3 3 takjes citroengras
  • 2 2 teentjes knoflook
  • 1 1 gele ui
  • 5càs 5 al nuoc-mâmsaus
  • 1càs 1 el suiker
  • Garnituur:
  • 4 4 stengeluien (of lente-uitjes)
  • 1 1 boeketje koriander
  • 1 1 versnipperde kleine Spaanse peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Snij de gepelde gember en het citroengras, de look en de ui fijn. Doe alles in een kookpot en meng. Giet er 1 liter water bij en breng aan de kook. Voeg de nuoc-mâmsaus en de suiker toe en laat 25 min. pruttelen met deksel en op een zacht vuur.

  2. Pel de garnalen maar niet het uiteinde van de staart. Maak een insnijding en verwijder het zwarte darmkanaal.

  3. Snij de stengeluien fijn, ontpit de Spaanse peper en snij in blokjes.

  4. Zeef de visfumet en giet opnieuw in de kookpot. Breng aan de kook en laat de garnalen 3 min. zachtjes koken.

Tips

Tip: serveer in kommetjes en voeg de stengelui, Spaanse peper en koriander toe.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.