Haas met pruimen en bier

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 versneden haas
  • 250 g gedroogde pruimen
  • 20 cl amberbier
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 4 sjalotten
  • 2 takjes salie van Cigalou
  • 2 takjes tijm van Cigalou
  • 40 g boter van Pâturages
  • 4 el olijfolie van Bouton d’Or
  • peper en zout van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6-7).

  2. Zet een grote gietijzeren braadpan op het vuur. Braad de haas goudbruin in de mengeling van boter en olie. Voeg er de gehakte sjalotten aan toe en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. Voeg de gedroogde pruimen, het bier, de bouillon, de salie en de tijm toe en breng aan de kook.

  4. Kruid met peper en zout. Dek af en zet 40 min. in de oven.

Tips

je kan dit recept ook met konijn klaarmaken. Dat heeft een zachtere smaak.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.