Oesters met aromatische boter

 

Makkelijk
30 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 24 oesters
  • 1 granaatappel
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look
  • 1 bosje platte peterselie
  • 125 g ongezouten boter van Pâturages
  • 3 el sojasaus van Itinéraire des Saveurs
  • 2 el citroensap
  • peper en grof zout van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Open de oesters en leg ze op keukenpapier.

  2. Bewaar de holle schelpen.

  3. Schil de komkommer en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Was de peterselie en hak hem fijn.

  4. Meng de sojasaus, het citroensap en het gehakte teentje look in een kom. Kruid met peper.

  5. Leg in elke holle schelp wat komkommerjulienne met een oester erop.

  6. Smelt de boter in een pannetje tot ze goudbruin is.

  7. Haal de pan van het vuur en voeg de soja-citroensaus, de granaatappelpitten en de gehakte peterselie toe. Besprenkel de oesters met de aromatische boter en serveer.

Tips

leg de oesters op een bedje van grof zout, zo blijven ze mooi liggen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.