Tweekleurige amandelkoekjes

Gemiddeld
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Voor de koekjes
  • 100 g bloem van Chabrior
  • 80 g poedersuiker
  • 40 g gemalen amandelen van Chabrior
  • 1 el chocoladepoeder van Ivoria
  • 1 ei van Moisson
  • 1 tl bakpoeder
  • decoratie: poedersuiker
  • Voor de ganache
  • 100 g couverturechocolade
  • 60 g vloeibare room van Pâturages
  • 25 g ongezouten boter van Pâturages

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 5-6).

  2. Meng het ei en de suiker met een klopper. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Meng voorzichtig met een spatel. Voeg de amandelen toe en meng opnieuw.

  3. Voeg aan de helft van het deeg het chocoladepoeder toe en meng. Kneed het deeg met de hand indien nodig.

  4. Maak aparte koekjes van de twee soorten deeg en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Bak 20 min. Laat afkoelen.

  5. Maak ondertussen de ganache. Kook de room gedurende 2 minuten. Doe de couverturechocolade in een kom en giet er de room over. Meng tot een homogeen geheel. Voeg de stukjes boter toe. Meng en zet in de koelkast.

  6. Breng op elk koekje zonder chocolade een laagje ganache aan en plak er een koekje met chocolade op. Giet daarop een druppel vloeibare chocolade en leg er een hele amandel op.

Tips

bestrooi je koekjes net voor het serveren met poedersuiker, zo zien ze er nog lekkerder uit.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.